HARD NAAR HART

 Herken jij het volgende?

  • Je wilt iets vertellen en de ander reageert enthousiast met “ooh bij mij was dat ook zo” en neemt vervolgens het hele gesprek over..
  • Iemand begint ongevraagd een verhaal te vertellen tegen jou, maar eigenlijk heb je geen ruimte om te luisteren omdat je gedachten ergens anders zitten..
  • Iemand vraagt naar jouw mening en luistert vervolgens niet, want de aandacht is al vertrokken naar iets anders..
  • Je hebt enkele huishoudelijke taken uitgevoerd en geen huisgenoot/partner die er iets van merkt, laat staan iets van zegt..

Geweldloze communicatie (GC), verbindende communicatie (VC) of Non violent Communication (NVC) is een wijze van communiceren ontwikkeld door Marshall Rosenberg die empathie als rode draad ziet om in verbinding met elkaar en jezelf te komen en te zijn. Het doel van geweldloos of verbindend communiceren is contact maken met jezelf en anderen. In die verbinding ontstaat ruimte om zowel je eigen behoeften te vervullen als die van de ander. Geweldloos communiceren helpt je om te leven in harmonie met respect voor jezelf en anderen en om met verschillen om te gaan.

Op 8 & 9 februari komt Nadine van der Aa vanuit Belgïe naar Leeuwarden. Nadine is intens opgeleid in deze prachtige manier van communiceren. Mensen noemen haar ook wel mensenfluisteraar. Onwijs trots en blij dat zij met haar fijne zachte energie gaat komen in mijn studio. Mocht je meer willen zien van haar, klik hier voor haar Instagram of klik hier voor haar Facebook.

Over de twee dagen
Tijdens deze introductie tweedaagse nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we vooral samen naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. 

Wat ga je leren?
– Jezelf helder en effectiever uiten
– Meer rust en helderheid ervaren in je denkpatronen en communicatie
– Uitdagende situaties (denk aan discussies, ruzie) veranderen op een constructieve en verbindende manier
– Kleine en grote frustraties aanpakken in je werk, je relatie of als ouder
– Grenzen voor jezelf kunnen stellen op een verbindende manier
– Van kritiek naar begrip komen
– Empatisch luisteren: Hoe aanwezig zijn bij de pijn van anderen?
– Omgaan met een moeilijke boodschap, hoe begin je daar aan?

Dit zijn de 3 pijlers waarop Nadine met jou wil gaan inzoomen:
1. Zelf-empathie betekent empathisch naar jezelf luisteren, ofwel zelfoordelen, zelfkritiek en andere gedachten omzetten naar achterliggende gevoelens en behoeftes. Hoe violent is je innerlijke dialoog?
2. Empathisch luisteren is proberen gevoelens en behoeftes te horen in wat de ander zegt (ook als dit oordelen, kritiekanalyses of interpretaties zijn) en deze eventueel te reflecteren, zonder te vertellen wat jij in die situatie zou doen (“sympathie”), en zonder jezelf te verliezen door dezelfde emoties als de ander te gaan voelen (“jezelf verliezen”)
3. Empathisch uitdrukken betekent vertellen wat iets met jou doet of wat jij het liefst zou willen door gevoelens en behoeftes te uiten, zonder dat je de ander verantwoordelijk maakt voor jouw eigen behoeftes (geen “moeten”).

Praktische info
Het zijn twee volledige dagen inclusief verzorgde lunch.
Kostprijs:
€ 325 voor particulieren
€ 425 + btw voor bedrijven
Het prijsverschil komt doordat je als bedrijf zijnde belastingvoordeel hebt. De opleiding, waar Nadine bij aangesloten is, wil de prijzen gelijkwaardig houden voor iedereen. Deze prijzen zijn dus van hun allemaal hetzelfde onder elkaar en zo eerlijk mogelijk verdeelt op deze manier.

Adres:
Centrum Satori
Legedyk 4, 8935 DG in Leeuwarden (friesland).

Herken jij jezelf in bovenstaande punten en wil jij leren hoe je in verbinding kan communiceren? Wees welkom op deze twee leerzame dagen! 

Vind alle uitgebreide informatie & opgeefformulier hier: https://forms.gle/vf7Um4XMtk8w9Z1x8

We kijken naar je uit! Liefs Lizette en Nadine

Edelstenen Rozekwarts