DE INVLOED VAN DE MAAN

Ik zucht en steun hoorbaar en mijn partner vraagt dan aan mij: “is het soms weer volle maan?”. Het zou toch niet? Ik kijk vervolgens op mijn app en ja hoor! Raak. Altijd een paar dagen voor dat het volle maan is voelt alles voor mij intenser. Ik heb altijd een paar dagen van te voren zo een ‘bluh’ gevoel in mijn lijf. Echt elk denkbare emotie komt dan naar boven. Ik voel mij moe, heb hoofdpijn en ben mega chagrijnig. Hey! Ik ben ook maar gewoon een mens he…

Met behulp van een super handig boekje met de titel ‘Leven met de maan’, begreep ik het voor mijzelf steeds beter. Alsof de puzzelstukjes eindelijk in elkaar klikte. Ik weet nu hoe ik het meeste uit mijn weken kan halen en accepteer het wanneer het even niet gaat. Een stukje bewustzijn maakt het in ieder geval een stuk gemakkelijker en daarom deel ik graag met jou, van de acht, de vier belangrijkste maanfases;

– De nieuwe maanfase;
– De eerste kwartier fase;
– Volle maan;
– Laatste kwartierfase.

Nieuwe maan
Dit is het moment dat je jouw nieuwe ideeën en wensen kunt opschrijven en dat je kan gaan manifesteren. Je energie en inspiratie komt omhoog. Dit is de tijd om je lijf te voelen, voelen hoe alles om je heen beweegt en wat die beweging maakt. Je kunt een extra lange massage nemen, een intense wandeling doen of eens een extra heftige work-out uitvoeren. Je zult merken dat je daardoor nog meer in je lijf terecht komt. Beter kunt voelen. Voelen is belangrijk om te kunnen manifesteren. Het is kort gezegd dat je een idee of wens zo in je hoofd hebt, dat je het idee voelt en beleefd; kunt visualiseren. Als het ware kan proeven en voelen in je lijf. Manifesteren is zo veel meer dan dit en ik vertel je er graag later meer over!

Eerste kwartierfase
Dit is de fase waarbij de halve maan zichtbaar is. Je hebt naar aanleiding van de nieuwe maan gebruik gemaakt van al je energie en inspiratie en komt nu tot de reality check: zijn de ideeën en wensen haalbaar? Zijn het überhaupt ideeën die ik écht wil. Hier komen de kritische vraagstukken, klopt het wel wat ik allemaal zo enthousiast heb opgeschreven? De volle maan komt in deze fase al om het hoekje kijken en neemt twijfel met zich mee. Met kritisch zijn is niks mis maar laat het niet leidend zijn. Heb vertrouwen in dat het goed komt en ga lekker aan de slag. Maak een overzicht voor jezelf en streep af wat voor jou niet werkt of niet bij jou past. Volg je hart, want die klopt!

Volle maan fase
Vergeven, loslaten en dankbaar zijn; drie kernwoorden die belangrijk zijn in deze fase. Wanneer je jouw doelen nog niet hebt bereikt kan dit heel gek en onrustig voelen. Veel mensen slapen bij volle maan een paar dagen slechter. Frustratie, emoties, moeheid worden uitvergroot en het zware gevoel is aanwezig. Probeer die gevoelens te accepteren. Wanneer je het gevoel van weerstand kunt loslaten en je de gevoelens die je ervaart kunt accepteren zul je meteen merken dat het veel lichter aanvoelt. Sommige van ons hebben een kanon aan energie, die kunnen er nu echt voor gaan. In deze fase is het alles of niets. En dat is echt okay. Kijk goed vooruit en wees dankbaar. Neem afscheid van je oude (vervelende) gewoontes of oude spullen. Loslaten in deze fase kan je veel brengen. Kijk eens naar wat je allemaal bereikt hebt de afgelopen maanden; wees trots!

Laatste kwartier fase
Een fase waarbij we bijna opnieuw kunnen beginnen. Tijd voor nieuwe input: wat werkte wel en wat werkte niet? In deze fase zit het leermoment. Wat wil je hier laten en wat wil je meenemen? Reflecteren is een goed moment in deze fase. Waarom gaan de dingen eigenlijk zoals ze gaan? Waarom stoot je je toch iedere keer weer aan dezelfde steen? Kun je er van leren? Kun je het ook anders doen? Wil je het ook anders doen? Misschien kan jouw zwakke punt en/of jouw leermoment wel je sterkste punt worden. Wat vertelt jouw intuïtie jou? Het kan helpen om je vraag hardop uit te spreken, te vragen aan het universum. Focus je op je vraag en je zult ervaren dat uiteindelijk het antwoord komt. Geniet vooral van je leerproces en ontdek wat jouw intuïtief vermogen jou wil vertellen!

Liefs!

Openingsdagen

Maandag t/m zaterdag op afspraak geopend.

Emailadres

info@centrumsatori.nl

Telefoonnummer

0620242083
Beperkt bereikbaar

Adres

Legedyk 4, 8935 DG  
in Leeuwarden.
Incl. gratis parkeren.