EN MEER..

Binnen Satori werk ik met verschillende mensen samen. Zo is er sinds januari een holistische ademcoach Michel van der Schaaf en sinds mei is er een yin yoga les gestart onder begeleiding van Cassandra Woudstra. Op deze pagina vind je meer over deze twee toppers binnen in Centrum Satori.

YIN YOGA

Yin yoga is een kalme variant van yoga, gericht op langzame houdingen, voornamelijk liggend of zittend, die 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Dit stimuleert dieperliggende bindweefsels, inclusief fascia, die het lichaam verbinden en meridianen bevatten, volgens de Chinese geneeskunde. Door yin yoga worden niet alleen spieren gestimuleerd, maar ook fascia en meridianen, wat meer lichaamsruimte, ontspanning en het opheffen van blokkades bevordert. Voordelen zijn onder meer ontspanning, betere slaap, verlichting van klachten, lichaamsbewustzijn en een rustiger hoofd.

Tijdens de les wordt aandacht besteed aan lichaamsbewustzijn, weerstand en spanning, met nadruk op ademhaling en overgave aan houdingen, ondersteund door kussens en andere hulpmiddelen. In yin yoga is er geen strikte goed of fout; houdingen worden aangepast aan individuele behoeften, met focus op een rek- of drukgevoel zonder stekende pijn. Ervaring of lenigheid is niet nodig; de praktijk helpt juist bij het soepeler worden, het voelen van verbinding met zichzelf en anderen.

Kortom, yin yoga biedt een zachtaardige benadering om innerlijke rust en verbinding te cultiveren, ongeacht je ervaring of flexibiliteit.

Heel zijn, heel jezelf zijn. Elke woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur in de studio van Centrum Satori. Proefles 10 euro. Meer informatie of opgeven? Stuur een mail naar cassandra_woudstra@hotmail.comADEMWERK

Ademwerk is de kunst van bewust ademhalen om op fysiek, emotioneel en geestelijk niveau te groeien. Bij elke ademteug absorberen je longen zuurstof, dat via je bloed naar alle cellen reist. Vervolgens stoten je cellen afvalstoffen af die via je adem worden losgelaten. Dus nieuwe energie in, afvalstoffen er uit. Het is als een ritmische dans, een komen en gaan, die fysieke, emotionele en geestelijke ballast loslaat en ruimte schept voor nieuwe energie.

Ademwerk is de kunst van bewust ademhalen om fysieke, emotionele en spirituele aspecten te beïnvloeden. Bij elke ademteug absorberen je longen zuurstof, dat via je bloed naar alle cellen reist. Tegelijkertijd nemen je cellen afvalstoffen op die via ademwerk worden losgelaten. Diepe, bewuste ademhaling geeft je longen de kracht om deze lasten te dragen: zuurstof in, afvalstoffen uit. Het is als een ritmische dans, een komen en gaan, die fysieke en emotionele ballast loslaat en ruimte schept voor hernieuwde vitaliteit.

Meer ontspanning, verbeterde focus, energieboost, verbeterde slaap, gezonder voelen & rust in lichaam en geest.

Maak kennis met de kracht van jouw adem. Ademwerk is de sleutel tot onbeperkte groei. 

Op afspraak geopend in de studio van Centrum Satori. Introductiesessie van 90 minuten voor 70 euro. Meer informatie? Ga naar www.metanoiabreathwork.nl 

Yoga nidra Leeuwarden Friesland Cacao met yoga nidra ontspanningsmoment voor mezelf